Paradisul infinit al nuantelor de albastru

Maldive - Un paradis in infinite nuante de albastru

Maldive - Un paradis in infinite nuante de albastru

Arhipelagul Insulelor Maldive este de departe cea mai frumoasa destinatie pe care am vizitat-o cu ocazia unui trip inspection efectuat in septembrie. 

In mod normal, in perioada aprilie-octombrie, gradul de ocupare al resorturilor este mai redus, fiind extra-sezon, insa temperaturile de peste 30°C, constante tot timpul anului, precipitatiile reduse cantitativ, cu o frecventa mai mare pe timpul noptii si, nu in ultimul rand, frumusetea inegalabila a acestor locuri fac din acest arhipelag o destinatie potrivita oricand.

Cand spui „Maldive”, gandul te poarta la lagune turcoaz, insule pline de exotism, soare si multa liniste.

Toate acestea si multe altele ofera oricarui turist o vacanta de vis intr-un adevarat paradis terestru, departe de murmurul neobosit al orasului si de stresul cotidian. Aici, fiecare resort ocupa o intreaga insula de corali, astfel ca intimitatea este pe primul plan.

Exista peste 80 de resorturi, fiecare avand specificul propriu. Concurenta si dorinta de a veni mereu in intampinarea dorintelor clientilor intr-o maniera cat mai inedita determina calitatea ireprosabila, diversitatea serviciilor si personalitatea distincta a fiecarui resort in parte.

Inca de la sosirea pe aeroportul din Male, esti intampinat cu zambetul pe buze. Toata lumea este deschisa, amabila si acest lucru nu face decat sa iti dovedeasca inca o data ca ai ajuns in paradis. In cazul in care iti doresti o vacanta de neuitat alaturi de familie, resorturile din lantul Chaaya, dar si Kandooma, Bandos sau Four Seasons sunt optiuni potrivite, tinand cont de faptul ca ofera diverse oportunitati de distractie atat adultilor, cat si copiilor de toate varstele.

Pentru ca luna de miere sa fie una de vis, asa cum iti doresti, Full Moon by Sheraton sau resorturile Coco Palm sunt alegerea ideala - ofera servicii de cea mai inalta calitate, diversitate, dar si multa intimitate in apropierea naturii. Pentru turistii atrasi de animatie si diving, resorturile Paradise Island, Cinnamon, sau cele din lantul Anantara sunt doar cateva optiuni ideale pentru o vacanta relaxanta, dar plina de surprize.

Odata ajuns in Maldive, nu trebuie sa ratezi o plimbare cu hidroavionul, care iti va dezvalui impresionanta panorama asupra arhipelagului, zugravita in infinite nuante de albastru. Scufundarile, snorkeling-ul, plimbarile cu barca cu carena de sticla sau croazierele in apus sunt doar cateva dintre frumusetile pentru care aceste locuri au devenit celebre in intreaga lume.

Vei ramane impresionat de daruirea si amabilitatea personalului, de diversitatea fascinanta a lumii acvatice si de claritatea apei – imagine care persista in memorie pentru mult timp dupa ce ai parasit insulele. Poti admira puii de rechini de corali care ajung foarte aproape de tarm, grupurile de delfini jucandu-se in larg, pisicile de mare ce par imperturbabile, dar si verdele crud al padurii tropicale de cocotieri prezenta pe fiecare insula.

Maldive inseamna rasfatul suprem, relaxarea de care ai nevoie pentru a te redescoperi pe sine si persoana iubita.