Paradisul infinit al nuantelor de albastru

Maldive - Un colt de Eden

Maldive - Un colt de Eden

Cand cineva spune "Maldive", imediat te duci cu gandul la exotism si relaxare. Si cum am avut sansa unica de a vizita acest taram paradisiac, pot spune ca orice asteptari ai avea despre acest loc, iti vor fi depasite.

Aceste insule au ceva neobisnuit, o putere extraordinara de a te face sa te simti mai bine, mai relaxat. Drept exemplu, cand am coborat pe scara avionului pe micul aeroport din Male, chiar dupa un zbor destul de lung si obositor, toate grijile si oboseala au disparut. Sentimentul pe care l-am avut a fost de parca am pasit intr-o lume paralela, unde nu exista galagie, stress, griji si frunti incruntate.

Chiar daca sosirea mea aici a fost in septembrie, cand gradul de ocupare al resorturilor este mai redus (datorita perioadei de extra sezon, aprilie - octombrie), nu a fost un inconvenient, deoarece temperaturile sunt de peste 30º C pe toata durata anului, singura particularitate fiind ploile scurte pe timpul noptii. Pe langa cele descrise mai sus, pot spune ca m-am indragostit de turcoazul apei, pe care il poti vedea chiar si prin podeaua bungalow-urilor in care vei fi cazat.

Amalgamul de pesti, culori, soare, nisip alb si relaxare totala, vor face din Maldive un loc pe care, cu siguranta, nu il vei uita. Am avut sansa de a inota alaturi de pisici de mare, pesti exotici multicolori, dar si sa vad delfini, rechini si balene in timpul unei croaziere pe care am putut savura felurite preparate din peste si fructe de mare.

O alta particularitate a maldivienilor este ospitalitatea. Am avut impresia ca monedele lor de schimb sunt zambetele. Nu stiu daca am intalnit inainte atata voie buna ca in acest colt de lume. Acum, gandindu-ma cat de repede a trecut saptamana petrecuta in insulele Maldive, nu ma pot abtine sa nu precizez ca acest loc exprima relaxarea divina, linistea si intimitatea de care avem nevoie pentru a ne descoperi pe noi si persoana iubita in paradis.