Paradisul infinit al nuantelor de albastru

Impresii Maldive - octombrie 2023

Impresii Maldive - octombrie 2023

De ceva vreme ne doream sa revenim in Maldive si putem spune ca am fost foarte placut impresionati de locatia aleasa, de simplitatea locului, frumusetea peisajelor si fauna acvatica.

Am ales sa stam 7 zile la Diamonds Athuruga Resort, dar inainte de toate trebuie mentionata experienta avuta inca de la sosirea in Male pana am ajuns la resort.

Am aterizat dimineata pe Aeroportul International din Male . Dupa ce am efectuat formalitatile de sosire si am ridicat bagajele, am fost intampinati de catre reprezentantul resortului si directionati catre check-in-ul hidroavionului necesar pentru transferul final, apoi transferati catre terminalul de hidroavioane, fiind placut impresionati de buna organizare si calitatea serviciilor.

Odata ajunsi in terminalul de hidroavioane, a trebuit sa achitam o taxa suplimentara pentru excesul de bagaj din cauza depasirii celor 25 kg incluse in bilet (greutatea calculata incluzand si bagajele de mana) si am fost indrumati catre un lounge in asteptarea zborului catre resort. Odata zborul anuntat, am fost invitati sa mergem la poarta anuntata si, de indata ce toti pasagerii zborului au fost prezenti, am fost directionati catre Hidroavion.

Dupa un zbor de aproximativ 25 de minute cu peisaje absolut superbe, am ajuns la resort. Am debarcat pe un ponton plutitor, fiind intampinati de catre personalul resortului, apoi am urcat pe o barca si am fost adusi la mal.

Diamonds Athuruga Resort este un loc absolut superb ce ofera o experienta de neuitat. Inca de la sosire am fost intampinati cu o atitudine calduroasa si primitoare. Locatia in sine impresioneaza profund prin frumusete si simplitate. Micuta insula este inconjurata de plaje cu nisip alb, fin si ape turcoaz, limpezi.

Am ales sa stam intr-un Beach Bungalow situat in interiorul lagunei, avand parte de liniste, vegetatie si o priveliste superba, trezindu-ne in fiecare dimineata intr-un paradis, foarte curat si bine intretinut.

Desi perioada aleasa este cosiderata a fi la final de sezon ploios, am avut in mare parte vreme excelenta, cu foarte putine ploi, si am putut sa stam foarte mult la plaja, desi fauna acvatica ne-a tinut mai mult in apa decat pe uscat. In interiorul lagunei, la prima vedere fauna acvatica lipseste aproape complet, apa fiind ca o piscina naturala, calma si foarte calda. De indata ce am descoperit reciful exterior al insulei, am fost cuprinsi de uimire si incantare de cat de multe specii acvatice am intalnit. Un recif impresionant, cu o multitudine de culori date de viata marina. Am avut ocazia sa vedem testoase, pisici de mare, rechini de recif, pesti tropicali de toate felurile si o impresionanta gradina de corali.

Resortul are doua restaurante, unul pentru Water Villas (situat la intrarea pe pontonul Water Villas) si al doilea (Main Restaurant) pentru Beach Bungalows, situat in mijlocul insulei, in vecinatatea barului. In Main Restaurant am luat micul dejun, pranzul si cina, avand o varietate de optiuni la fiecare masa, incepand cu bucataria internationala si pana la cea locala, cu tematica diferita in fiecare seara.

Am ales sa facem cateva excursii disponibile (wale shark safari, manta ray safari) in care nu am reusit sa ne atingem tinta, fiind informati inca de la bun inceput ca exista riscul de a nu le intalni. In schimb, am facut "night snorkeling with sharks", fiind una dintre cele mai inedite experiente avute pana in prezent, in care am intalnit foarte multi rechini de recif, lasindu-ne fara cuvinte.

In cadrul resortului, la watersports center, am primit gratuit echipament de snorkeling si vesta de salvare de fiecare data cand am avut nevoie si am solicitat. Am avut acces la canoe si paddling board in mod gratuit si in functie de disponibilitate.

Marine Biology Lab ne-a oferit posibilitatea sa adoptam fiecare cate un coral si sa-l replantam in ocean, contribuind astfel la conservarea recifului.

Am avut ocazia sa participam la o activitate de curatare a apelor in vecinatatea insulei, alaturi de un numar mare de turisti si reprezentanti ai Marine Biology Lab din cadrul watersports center.

Pe toata durata sederii am intalnit personal foarte bine instruit, profesionist si foarte amabil, fiind gata sa ne asiste de fiecare data cand am avut nevoie.

In concluzie, ne bucuram ca am avut parte de inca un sejur reusit alaturi de ETURIA si cu siguranta vom reveni in Maldive in viitor.