Paradisul infinit al nuantelor de albastru

Impresii Maldive - august 2023

Impresii Maldive - august 2023

Ca si calator pasionat, pot sa spun ca experienta Maldive este una absolut deosebita din toate punctele de vedere si ar trebui incercata cel putin o data in viata. 

Nu este atat de departe, in sensul in care zborurile alese cu escala in Doha au fost foarte bune, inclusiv ca orar de zbor, iar dimineata se ajunge in Maldive, gata de a incepe activitatile de vacanta. Ce pot sa recomand tuturor cu caldura este sa incerce un zbor cu hidroavionul. Este ceva cu totul special! 

Am ales resortul si insula dupa mai multe criterii, dar am tinut cont si de recomandarile si sugestiile reprezentantilor Eturia si ii multumesc din nou dnei Cristina Moisei pentru implicare. 

Vremea a fost de-a dreptul excelenta, musonii nu ne-au creat niciun fel de probleme, a plouat intr-o singura zi, undeva la 7-10 minute, cu stropi mari, rari si calzi. Fiind extrasezon, am avut noroc. 

Kuramathi este un resort curat, ingrijit, cu personal extrem de amabil, situat pe o insula nu foarte mica, plina de vegetatie luxurianta si multa umbra, astfel incat nu era nevoie de umbrela de soare. Puteai sa iti tragi sezlongul de plaja astfel incat sa stai in apa, la soare sau la umbra, fara nicio problema. Apa clara, turcoaz, plina de pestisori care mai de care mai colorati ce te imbiau la snorkelingul care este obligatoriu, oricat de incepator ai fi. Pe insula este o bogatie florala si o fauna variata si interesanta, iar in apa gasim din nou culoare prin zecile de tipuri de pestisori. Resortul are o zona foarte mare de snorkeling, de asemenea multe activitati pe apa, un centru de scufundari de unde se pot lua lectii (inteleg ca ulterior se primeste un certificat international), precum si excursii care se pot face cu personal specializat in snorkeling, scufundari catre zonele cu broaste testoase, manta ray sau delfini. Exista si un centru eco cu un mic muzeu unde se pot urmari reportaje legate de viata subacvatica. 

Fiind in extrasezon, pe langa avantajul costurilor a mai existat si avantajul unui resort neaglomerat, unde auzeai doar cantecele pasarilor. Personalul amabil de la receptie oferea posibilitatea de a incerca orice tip de cazare, pe plaja sau pe apa, in masura in care se doreste. Si existau foarte multe tipuri de bungalow-uri sau vile pentru toate gusturile si buzunarele. Am ales un Beach Bungalow care ne-a placut atat de mult, incat nu am dorit sa mai schimbam cu nimic. Camera era mare, spatioasa, curata, chiar daca mobilierul nu era din cel mai nou, dar era bine intretinut, iar curatenie se facea de doua ori pe zi. Baia in aer liber a fost piesa de rezistenta a vilei si faptul ca era la o aruncatura de bat de plaja alba si apele turcoaz. 

De asemenea, atractia insulei, pe langa ecosistemul florei si faunei diversificate, era reprezentata de un minunat banc de nisip care serpuia mult in ocean, fasia de nisip alb despartind apele turcoaz si fiind un punct preferat de turisti pentru poze, atat in cursul zilei, cat mai ales la apus. 

Pentru cei comozi, resortul avea trei piscine de-a lungul sau, dintre care doua de tip infinity, si trei restaurante principale unde erai arondat in functie de locatie, alaturi de alte cateva restaurante a la carte si baruri. Practic, oriunde ai fi fost cazat pe insula erai langa plaja, apa, piscina, restaurant si bar, totul in mijlocul acelei vegetatii exotice. Este prima data cand am practicat mersul pe jos descult pe toata insula si a fost nemaipomenit. 

Despre mancare nu pot sa spun decat ca era foarte variata si foarte multa, prea multa. 

Sunt foarte multe impresii de povestit. Resortul este ofertant, iar 7 zile au fost prea putine pentru a putea incerca toate activitatile de pe insula.