Maldives Scuba Diving
Maldive este casa unei faune si flore marine diverse.

In adancurile oceanului poti observa broastele testoase, pisicile de mare, caracatitele, unele specii mici de rechini, bibani mari, murene, stiuci-de-mare si mii de alte specii de peste si alte vietuitoare acvatice.

Cu sute de recifuri, 100 de specii de pesti, mai bine de 200 de specii de coral, nu este de mirare ca Maldivele sunt una dintre cele mai bune destinatii de diving din lume.

Maldives Snorkeling
Snorkeling inseamna de fapt practicarea inotului la suprafata apei cu ajutorul unui echipament format dintr-o masca, un tub numit snorkel si labe de scafandru.

Nu sunt necesare abilitati deosebite si nici eforturi prea mari pentru a pluti, insa, trebuie sa invatati si sa asimilati toate instructiunile pe care le veti primi de la centrul de inchiriere a echipamentelor.

Este un mod minunat de a explora frumusetile Insulelor Maldive, dar si de a invata lucruri noi din fascinanta lume a vietatilor si plantelor de sub ape.

Locuri Scuba Diving
Maldive are sute de locuri bune pentru diving. Atat de multe incat poti inota de la unul la altul. Fiecare locatie de scufundari are caracteristici proprii datorate curentiilor marini care au creat o arhitectura subacvatica diversa. Resorturile sunt concentrate in zonele de diving la o ora-doua distanta, in timp ce vasele de croaziera acopera o arie larga din ocean si implicit mai multe locatii pentru scufundari. Centrele de scuba-diving sunt prezente in cadrul fiecarui resort. Aceste centre dispun de instructori calificati si echipament pentru inchiriat. Chiar si in Male exista centre de diving in special pentru rezidenti.
Scuba Diving

Lion's Head

Lion's Head este un parc marin aflat intr-un senal maritim. Reciful coraligen bine consolidat, curentii incarcati cu nutrienti favorizeaza un mediu prielnic pentru o mare varietate de pesti de la cei mai mici si mai viu colorati pana la specii ca tonul sau rechinii, sau vietati precum testoasele marine.
Perioada recomandata: cand vantul sufla din directia nord, prevenind astfel valurile inalte;
Vizibilitate: intre 20 - 25 metri, uneori pana la 40 metri;
Distanta fata de recif: la 15 - 20 metri adancime, maximum 30 metri.

Kuda Haa

Sanctuar marin protejat unde la adancimea cuprinsa inre 6 - 35 metri peretii recifului sunt capitonati cu bureti marini si inflorescente coraligene. Numerosi pesti de recif diferit colorati decoreaza mediu acvatic, anghile si creveti dau viata locului iar rechinii plutesc in zonele de mica adancime.
Perioada recomandata: tot timpul anului;
Vizibilitate: 20 - 25 metri;
Distanta fata de recif: 50 - 35 metri.

Girifushi Thila

Girifushi Thila este unul dintre cele mai cuoscute siteuri de scufundari, reciful dintre cei doi atoli, curentii bogati in nnutrienti favorizeaza o viata acvatica intensa. In recif se gasesc numeroase pesteri si crevase, zona este populata cu pesti de mici dimensiuni, viu colorati, dar sunt intalniti si specii de talie mare precum rechinul de recif, tonul si baracuda. Prezenta unui ghid subacvatic experimentat este necesara.
Perioada recomandata: tot timpul anului intre flux si reflux;
Vizibilitate: 20 - 30 metri;
Distanta fata de recif: 10 - 40 metri.

Middle Point

Este situat chiar in mijlocul canalului Tamburudhu si este recomandat diverilor aventurosi si cu experienta. Adancimea de scufundare este cuprinsa intre 10 - 100 metri. Apele de un albastru intens sunt strabatute de mai multe specii de rechini. In preajma peretilor recifului frumos colorati sunt intalnite bancuri de ton si baracude.
Perioada recomandata: tot timpul anului la returul curentilor;
Vizibilitate: 20 - 40 metri;
Distanta fata de recif: 10 - 50 metri.

Nassimo Thila

Nassimo Thila este un recif aflat in canalul Bodu Kalki; reciful principal este sprijinit pe pilastri de pana al 40 metri inaltime, fiind imbracati cu coralide culoare albastra, galbena, rosie si portocalie. In zona principala se afla numeroase specii de corali, bureti si diverse specii de pesti de la cei mai mici pana la specii mari ca baracudele si tonul. Testoasele sunt o prezenta familiara.
Perioada recomandata: tot timpul anului;
Vizibilitate: 20 - 30 metri;
Distanta fata de recif: 10 - 35 metri.

Okobe Thila

Rezervatia marina Okobe este un loc consacrat dedicat scufundarilor; zona este delimitata de trei formatiuni de roca. Pentru scufundarea in siguranta este necesara o saula (franghie de marcaj) pentru ghidare. Viata marina este atat de bogata incat ai senzatia ca te afli intr-un acvariu supraincarcat. Pentru a putea vedea totul sunt necesare mai multe reprize de scufundari.
Perioada recomandata: tot timpul anului;
Vizibilitate: 15 - 30 metri;
Distanta fata de recif: 10 - 35 metri.

Rasfari

Rasfari este un spectaculos recif unde de la adancimea de 10 metri pana la cea de 90 de metri exista 25 de niveluri. Fiecare nivel impresioneaza prin colorit si prin spectacolul dat de bancurile de pesti. Pisicile de mare si pestii de mari dimensiuni sunt prezente constante, la fel si rechinul alb si rechinul de recif. Baracuda gigant si tonul sunt frecvent intalnite. Este recomandat pentru diveri experimentati.
Perioada recomandata: tot timpul anului;
Vizibilitate: 15 - 30 metri;
Distanta fata de recif: 8 - 40 metri.

Sunlight Thila

Sunlight Thila este un complex format din doua recife, unde intre lunile martie si octombrie, curentii sudici aduc un volum mare de nutriente si plancton ce favorizeaza o bogata viata marina. La baza recifelor in adanc se afla un fund nisipos lat de circa 70 metri. Sunlight Thila este recomandat tuturor categoriilor de diveri.
Perioada recomandata: din martie si pana in octombrie;
Vizibilitate: 10 - 15 metri;
Distanta fata de recif: 5 - 17 metri.

Banana Reef

Unul dintre cele mai cunoscute siteuri de scufundare din Maldive. Datorita curentilor puternici este recomandat diverilor experimentati. Reciful in forma de banana este un habitatr perfect pentru numeroase specii de pesti multicolori.
Perioada recomandata: tot timpul anului;
Vizibilitate: 20 - 35 metri;
Distanta fata de recif: 5 - 40 metri.

Maldives Victory

Situl de scufundare Maldive Victory, aflat la 12 metri adancime, este marcat de o franghie ce duce in zoa principala a unei nave scufundate in 1981 si care a devenit suportul unui recif unde traiesc o multitudine de specii de pesti. Datorita curentilor puternci este recomandat scafandrilor experimentati.
Perioada recomandata: tot timpul anului, datorita curentilor puternici, accesul este recomandat in timpul producerii mareelor;
Vizibilitate: 15 - 25 metri;
Distanta fata de recif: 12 - 35 metri